nuffnang

Wednesday, May 4, 2011

MEGA VaCay!!!!! (off 2 MabuL)

Ya-Ha!!!!!!!!
seperti yang dijanjikan..........en3 kali ini dibuat berkenaan dgn tajuk di atas....

ia merupakan percutian MEGA 2011 kerana perkara-perkara berikut

  1. memerlukan mase yg lame utk merancang
  2. kos yg agak besar (melibatkan kerugian)
  3. agak kelam-kabut...
  4. paling jauh setakat ini....(hahaha)
point no 1
memerlukan mase yg panjang...ini kerana tiket telah dibeli pada ogos 2010 (exact date x igt)...bayangkan beli tiket bulan 8..pegi bulan 4....so perancangan mengambil mase selama 6 bulan sebelum menjejakkan kaki ke tawau....bukan kejap bai...6 BULAN TU ....

point no 2
pada asalnye tiket flight yang dibeli berharga RM68 sahaja utk pegi balik...(pegi jumaat balik isnin) tentatif asal utk berada di MABUL selama 2 hari 1 malam je....dtg lak hasutan yg mengatakan bahawa "ape barang duk kat pulau 2 hari semalam je bai....x thrill dowh.....at least kene satu hari full bai...baru care" lebih kurang begini la hasutan yang diterime......setelah berkali-kali mesyuarat di adakan...sume ahli bersetuju utk extend lg sehari...(maknenye tiket balik amik hari selasa plak) secara otomaticnya kene tambah RM 122 utk tiket balik saje...(main balun je beli inilah akibat nye)

point no 3
flight hari jumaat mlm....hari jumaat keje kan...so agak rushing la dari opis menuju ke LCCT utk mengejar flight utk ke tawau....(walau ape pun jumaat kene keje beb...rugi kalo amik cuti..hahahaha taqwim tahun ni penuh...) 

point no 4
setakat jelajahan pulau2 malaysia yang dilancarkan oleh Y.A.B pada jan 2010....trip kali ni yang paling jauh..terletak di paling hujung malaysia...setgh jam lg nek bot sampai filipin dah wei...dekat je...

KRONOLOGI PENAKLUKAN MABUL

tanggal 8 april 2011 berkumpul di LCCT utk menaiki pesawat F-14 tomcat menuju ke Tawau International Airport (TIA)
pendaratan dilakukan oleh kapten barney pada pukul 11.30 malam dengan jayanya....



melepak di airport tawau....sebelum bergerak ke semporna

sampai kat tawau je terus calling2 rakan yang ade disana untuk mengambil kami di airport......(sebab ade membe sane lah baru berani g sane...)hahaha sementara korang ade member kat area tawau or semporna tu...baik pegi sekarang...senang skit urusan nnt....

dari tawau kami menuju ke pekan semporna.......duration dari airport tawau ke bandar semporna mengambil mase 45-1 jam..... kalo dalam km lebih kurang 100 km la kot........jalan kat sane scary bai...dah la malam2...kete ko sebijik je jalan situ sejauh 100 km...kalo minyak x penuh isi la siap2....kerana dari tawau ke semporna mmg x de stesyen minyak...kalo naik teksi dari airport dalam harga 90-100 satu kete....so kalo pegi ber3 or ber4 cun la tuh...penuh kete..sng....

sejurus sampai di semporna....mcm biase la..makan dulu beb..kelaparan kot....x makan dari petang..jalan jauh....

pas makan...agak murah la jugak..

so pade malam itu kami bermalam di DRAGON INN FLOATING HOTEL..ok i repeat..FLOATING HOTEL....maknenye hotel ni kat atas air....amik dorm sudah...sorang RM20 je...cukuplah...utk tido selama 5-6 jam je...sbb pagi2..nak kene nek boat kan........so kene gerak awal......


bilik dorm @dragon inn==20 rgt sorang

sekitar pemandangan @ DRAGON INN


masing2 JET LAG...time ni baru pukul 5.30 pg tu...x biase lg time sabah ni

@DRAGON INN

p/s : ni gambo keesokkan pagi nye....sbb malam amik gambo x clear

ok ok...malam first dah setel....selepas tu punye criter...macam biase la....


NEXT!!!!!!!!!!!!



2 comments:

maze said...

aikk... crocs ijau dah xde? hehe.. 1st!!

PeNakLukan said...

ade kat dalam beg...tukar style plak..