nuffnang

Thursday, April 14, 2011

Tioman La Plak episode 2

yesszzzaaa.......

entry kali ni bersambung dgn entry terdahulu iaitu Tioman La Plak......

dalam entry tersebut penjelasan perjalanan dari Kuala Lumpur sehingga hari pertama di tioman....

ini berikut hari kedua dan seterusnya ketika bertapa di sana...

kalo dah name nye duk kat pulau kan....xtvt dia mcm biase la...

berenang sampai lebam dan tgk ikan berenang sampai x igt nak naik bot huahuahaua...

so...mo citer skit tentang site2 snorkeling yang di bawa pergi.....

KAMPUNG TEKEK (DUTY FREE ZONE)

sebelum menyelam diaorg bawa jalan ke kedai duty free....(duty free dia x macam langkawi.....mahal siut....)
contoh coklat kisses..kat langkawi RM 12.50...sampai kat tioman punye free duty RM 18.90....perbezaan dalam RM 6..mane tang duty free tu...so gi sane just window shopping sudah.....peruntukan x banyak utk membeli..sbb projek besar yang dijadualkan pada 8 April 2011 akan berlangsung.....

SO KESIMPULAN DIA....X GI SINI PUN X PE....

gambo di sekitar tekek





sori geng...sume gambo kat jeti je.....huhuhuhu

next station....

MARINE PARK

bile cakap pasal MARINE PARK ni..ape yg korang sume duk pikirkan...
(coral....nemo..ikan2....landak laut... dan macam2 lagi)
itu sume yang bermain di minda sebelum tiba disane...

last2........

MARINE PARK TIOMAN = TEMPAT BG IKAN MAKAN JE....

just ikan semata2...coral haprak pun x de.....

attach gambo skit......and then please rated...

PADI dive master

PADI dive master 2

jeti marine park

ikan je

ikan lagi

balik2 ikan..
pengunjung melompat dari jeti (ini yang seronok)


tu je gambo sekitar marine park tioman....

x lupe juge...kat sini ade galeri ikan...tetapi bukan mcm aquaria ke..zoo ke..just penerangan mengenai hidupan laut yg terdapat di perairan tioman...

on the way balik jeti.....

singgah satu lagi site snorkeling...ntah ape name dia..x igt la pulak...

tempat ni mmg cun...coral byk....ikan pun bayk....silap2 leh jumpe nemo....
memandangkan time tu mood dah x berape ok disebabkan berlaku sesuatu perkara yang menyebabkan perasaan down terlalu kuat.......so snorkeling pun nak x nak je....(budget la ko nak x nak je padahal sampai org suruh naik pun ko buat x tau je) haa...itu sume kerana terpikat dengan keindahan dunia dibawah laut yang sungguh indah....(pergh...ayat lu mmg kewl)

kasi layan skit gambo ni....

batu karang....

coral-coral

ikan di bawah bot

x dalam pun...paras betis je...

lawa kan...


so itu je tempat snorkeling yang dibawa.....

byk lagi snorkeling site yang ade di sane....tempat2 snorkeling tersebut bergantung kepada resort yang anda diami........

haaa.......cukup la kot utk kali ini......

xtvt lain akan disambung pade TioMan La Plak Episode 3.............

caloo....















4 comments:

maze said...

laa... ni nak brape episod da... smpi monopouse x abes2 lagi.. hehe.. best2... 1st!!!

PeNakLukan said...

x de la sampai monopouse....sok luse menyusul la episod 3..

Oopss..Cikgu Cinta said...

thanks follow..malam karang saya follow balik... :)

PeNakLukan said...

wokeh...beres...