nuffnang

Tuesday, September 11, 2012

South Korea.........Charged!!!! Day 2 part 3

Salam rakan2......

Pengembaraan kembali bersambung..........

Selepas menakluki Seongsan Inchulbong......perjalan ke Manjanggul Cave diteruskan........dengan berpandukan GPS lokasi cave tersebut senang ditemui......

memandangkan perut dah lapar.....kami singgah makan di kedai yang terdapt di sekitar Manjanggul Cave itu....x byk pilihan yang boleh dimakan......sume yg boleh di makan adalah berasaskan sayur dan telur....
lapar seh sbb baru habis mendaki kan..hahahaha
vegetable pancake (x igt harga brape)

bibimbap (nasi+sayur+telur) (8000 won ok = RM 24)

x sedap pun licin saje
Setelah kenyang dan rase bertenaga.....perjalanan untuk meneroka larva tube ini dimulakan....nak maklumat lanjut berkenaan dgn gua ni sila klik sini.......kerana proses penerokaan gua ini memerlukan anda berjalan sejauh 1 km sehala pada suhu lebih kurang 10-15 darjah celcius.......so perjalan pergi balik melibatkan jarak lebih kurang 2 km.....entry fees sebyk 2000 won sahaja..beli kat kaunter.....

seperti biasa layan gambar sekitarnya untuk tatapan anda.....

bende ni yang dpt dilihat di penghujung perjalanan nnt

menuju ke entrance

papan info

pengembaraan bermula







belakang tu kedai makan tadi 
patung ni byk di mane2...

didepan lava tube

selepas habis ekplorasi gua tersebut kami meneruskan perjalanan menuju ke Jungmun......ikutkan kan hati nak singgah kat Maze park....tapi x berkesempatan....ape yang terdapat di Jungmun tu..salah satu tempat yang patut dilawati untuk menikmati suasa matahari terbenam atau sunset yang sgt menarik sekali.....

mula2 kami melawat Seognimyo bridge dan Cheojeyeon waterfall (info).....patut tempat ni tutup pukui 6 ptg (waktu tempatan) tapi kebetulan leh masuk..masuk je lah......layan la sekitar panorama kawasan disini...


Seognimyo bridge

Cheojeyeon waterfall dari jauh..sbb x terdaya nak turun tangga lagi...



diatas jambatan

kepenatan....

sun nak set dah ni....mari bergerak ke tempat yang sesuai utk menikmati suasana sunset ini
untuk menuju ke Jusangjeolli Cliffs agak mudah dari tempat ini agak mudah kerana terletak agak dekat...x jauh pu...sebab tu sempat kejar nk tgk sunset.hihihih maklumat lanjut boleh klik kat sini...entry......

sekitar panorama di Jusangjeolli Cliffs

menuju ke dek pemerhatian


cloumn yang terbentuk akibat proses alam semulajadi

sun set......

cengkerang besar


tgh berunding nak limau jeju (hallabong) sebiji dlm 3000 won x silap

selepas itu...tamatlah perjalanan kami di hari ke2 di jeju ini.....esoknye sebelum balik ke seoul...perlu singgah tempat must go place at Jeju...nak tau tempat ape kah.....ikuti didalam entry yang seterusnya..caloo bebeh.....







4 comments:

Anonymous said...

Mana blog pi Perhentian?

Goh said...

A'ah la. Yg pi Perhentian mana?

Mohd Rashdan Roszalli said...

sabar..koreanye x habis lg...busy wooo

Anonymous said...

Sept ke Nov. Mana Perhentian?