nuffnang

Friday, October 12, 2012

South Korea.........Charged!!!! Day 3

Salam rakan2 treveler.....

Sori kekangan masa yang agak kritikal kebelakangan ini....

mari kite sambung mana kawasan yang dilawati di Jeju ini untuk hari yang terakhir....

selepas sarap dan cek out hotel kami menuju ke kawasan air terjun Cheonjiyeon....terletak berhampiran dgn tempat penginapan kami.....pada waktu byk org berjogging disini dan masuk pun kene bayar dalam 2000 won sorang...sayang x leh mandi manda sebab tidak dibenarkan mandi...kalo kat malaysia ade air terjun gini...kompom every weekend penuh.....

layan gambar sekitar kawasan tersebut...

papan info pulau jeje

entry...


ade jambatan




kolam yg besar dan seronok



sekitar lanskap kawasan....

selepas round2 sini singgah ke waterfall lagi satu.....waterfall yang di beri nama Jeoungbang waterfall.....apa yang menarik tentang waterfall ini..ialah the only in asia yang air terjun mengalir terus kelaut.....satu panorama yang sgt superb dan fantastic........lokasi pun di dalam kawasan Seogwipo jugak.... haa...layan sekitar panorama yang indah ini...masuk 2000 won...


nak kene turun bawah dulu...kat jeju sume stok turun naik bukit/tangga...

siap ade pelangi bagai....


air terjun  yg direct masuk ke laut....


kedai jual buah2 yg agak mahal dan x leh tawar

selepas beredar dari kawasan air terjun tersebut......kami menuju ke salah satu destinasi yang amat popular di pulau jeju ini...satu tempat diberi nama MYSTERIOUS ROAD....sesuai dgn keadaan dan nama tersebut..keadaaan di sana mmg misteri......sbb nye...kerete yang dimatikan enjinnya boleh bergerak mendaki bukit...bukan turun bukit...NAIK BUKIT....tapi bukit pun x lah curam mane.....hahahaha
layan video ni dulu.....situasi sebenar....bukan tiada sebarang pengubahsuaian berlaku disini.....

sedang mencuba untuk memuat naik video.....sayangnya tiada gambo yang dapat dirakam ketika ini memandangkan sume x turun dari kerete.....nnt kalo dah boleh upload sila rujuk kembali entry ini.....

selepasa selesai mencuba kerete bergerak sendiri naik bukit (adala dalam 5 kali ulang alik..jakun sebentar...) terus menuju kebandar untuk memulangkan kenderaan dan seterusnya menaiki pesawat untuk meneruskan pengembaraan kami di bandar Seoul pula......

untuk entry ketika di Seoul harap bersabar...terlalu banyak untuk dikongsi dan di coretkan disini....

calooooooo





3 comments:

Anonymous said...

Mana gambar pi Perhentian?

Mohd Rashdan Roszalli said...

sabar2..habiskan satu2 dulu...

Enchik Dressar said...

mane videonyer br0??