nuffnang

Wednesday, July 27, 2011

Share PeTUA skit.....

Yo rakan2 penaklukan....

ramai org bertanya........mcm mane nak g jejalan ni??mcm mane nak budget?? mcm payah je nak plan percutian ni?........itu antara soalan2 yang ditanye (konon la padahal x de tempat yang baru dilawati)

Ni nak habaq mai skit antara petua2 atau cara2 nak buat satu event percutian success dan berjaya....

mule2...ade 2 jenis percutian.....
pertama yang melibatkan kapal terbang.....dan lagi satu x ikut kapal terbang (nek kete or bas la)

kite sembang yang pakai nek flight dulu

sebelum hangpa suma plan bagai nak rak..... kasi beli tiket dulu.....
selagi tiket x d beli.....kejayaan penaklukan itu hanya dari 0-10% je

bukan ape...kalo tiket x de...anytime leh cancel..bile tiket dah ade..baru nak cancel pun pikir2..hahaha

cuti2 ni ade byk jenis.....

lepak pulau je...
jalan2 tempat bersejarah.....
shopping...

nak senang..lepak pulau je......
pakej byk ade kat internet....pilih yang mane suke.....
korang x yah la pening2 nak cari kete ke bilik ke makan ke..sume dah complete...
ahli kene dlm gandaan 4....sbb biase pakej paling murah quad sharing..gender kene same la..
kalo nak campur x de hal..no problem...

jalan2 tempat bersejarah.......
ahli kene 4-5 org......
sebab kalo hotel pun leh amik extra bed...
cume sewa satu kete...leh ngam2.....senang....(cari awai2...)
mcm biase la..baca la blog2 org yang penah g sane....(mcm Siri---PeNaKluKan (contoh)

Shopping....
macam biase lah..bawak duit banyak2.....
kalau bukan dalam malaysia...kalkulus kene pandai...(nak convert congak je)
kene bawak kawan2 lain shopping..supaya beli byk boleh dpt murah.....

kalo yang x pakai kapal terbang pun...boleh ikut petua diatas.....
cume buang part beli tiket je.....
lain sume boleh ikut....
budget kene buat betul2....hahahahhahahah

itu je.....

akhirkata

"SUME ORANG BOLEH BERJALAN"

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK KEPADA ANDA...

3 comments:

Kasih Kita said...

ada lg tips, google tenet banyak2 untuk tengok aktiviti yang orang buat di tempat percutian yg kita ingini. At least kita x tertinggal aktiviti menarik yerla bukan selalu datang bercuti.

PeNakLukan said...

kire study la tempat yg ingin dituju......itu mmg setuju sgt...sekarang sume dihujung jari kan...

dah makan said...

saya setuju dengan abang penaklukan...